Övrigt

 Gamla brandstation

Gamla brandstation är belägen i centrala Knisvta, 350m från Knivsta station. Gamla brandstation byggdes 1930 och agerade tidigare som Knivstas Brandstation. Numera är fastigheten omgjord och innefattas av alltifrån kontor, judo och restauranger. Det är även i denna fastighet som vi, Kommunfastigheter i Knivsta, har vårt kontor.

Fastighetens totala BTA är på 262 kvm.

 

 

 


Lyckåsen

Lyckåsen är en gruppbostad beläget i ett villa- och radhusområde i Knivsta. Boendet är ett enplanshus med fem fullvärdiga lägenheter kompletterat med gemensamma utrymmen för kök och allrum.
Fastigheten byggdes 1996 och har en BTA på 330 kvm.

Läs mer på verksamhetens hemsida:


Servicehuset och Landstingshuset

Servicehuset och Landstinghuset ligger i centrala Knivsta. Fastigheten byggdes 1981 och innefattas av två olika delar.Den övre delen av fastigheten kallas Servicehuset och har verksamheter såsom Servicehus, Förskola och Kontor. Servicehuset har en BTA på 6 357 kvm.
Den undre delen kallas för Landstingshuset och innehåller bland annat vårdcentral och folktandvård. Landstingshusets BTA ligger på 5 710 kvm.

 


Matsalen för Thunmanskolan & Sjögrenska Gymnasiet

Denna fastighet används som matsal för Thunmanskolan och Sjögrenska gymnasiets elever.  Matsalen är belägen ca 8m från Thunmansskolan och Sjögrenska gymnasiet. Fastigheten byggdes 1966 och vart renoverad 1999 och 2007. Fastighetens BTA är på 983 kvm.

Läs mer på verrksamhetens hemsida:

 


Kupolen

Kupolen ligger i anslutning till Thunmansskolan och Sjögrenska gymnasiet. Kupolen byggdes 1990 och renoverades 2009. I denna fastighet kan eleverna på Thunmanskolan och Sjögrenska gymnasiet se film, lyssna på föreläsningar och se uppträdanden. I kuplen finns även Kulturskolans lokaler. Fastighetens BTA är på 2 036 kvm.